Skip to content

(Senior) Management Consultant Energietransitie

On-site
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
People & Strategy

Job description

De energietransitie en de daaruit voortvloeiende verschuivingen in de dynamiek aan de aanbod- en vraagzijde vraagt om verandering in alle sectoren van onze maatschappij en vereist nieuwe manieren om elektriciteitsnetwerken te beheren en langetermijninvesteringsstrategieën vorm te geven om de huidige uitdagingen aan te pakken.

Met decarbonisatie, decentralisatie, snel evoluerende technologie en veranderende verwachtingen van klanten en de samenleving, bevindt de energiesector zich in een staat van transformatie. Deze veranderingen brengen nieuwe uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van het afstemmen van vraag en aanbod op verschillende niveaus van het energiesysteem, slimme energienetwerken, productlevenscyclusbeheer, ruimtelijke ordening en stakeholderrelatiebeheer.

BearingPoint consultants begrijpen de uitdagingen van de energietransitie en vertalen deze naar intelligente oplossingen voor onze klanten. Onze klanten ervaren echte resultaten wanneer ze met ons samenwerken.


Jouw ambities

Ben jij klaar om onze klanten te adviseren en uit te dagen om hun ambitie in de energietransitie te realiseren met behulp van een duurzaam businessmodel? Heb jij de ambitie om onze klanten te adviseren bij het nemen van de juiste strategische beslissingen en tactische stappen om de energietransitie te versnellen?

Ons energietransitieteam ondersteunt organisaties bij het aanpakken van strategische uitdagingen door het ontwikkelen en inbedden van innovatieve businessmodellen, digitale oplossingen en aanpakken. Wij helpen onze klanten op weg naar een duurzamere energievoorziening met fact-based optimalisatie van de organisatie, systemen en processen.

Om de groei van het energietransitieteam te ondersteunen, zijn wij op zoek naar professionals die gespecialiseerd zijn in business & innovatiemanagement, (IT) transformatiemanagement, systems engineering en informatica, en gedreven zijn om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie.


Jouw rol

Als (Senior) Business Consultant Energietransitie bij BearingPoint leidt je of maak je deel uit van een multidisciplinair team bij uitdagende opdrachten binnen de energiesector. Als team lever je complexe projecten op die een belangrijke rol spelen in het realiseren van de energietransitie.


Jouw verantwoordelijkheden

 • Uitvoeren van projecten voor onze klanten – dit omvat activiteiten zoals het uitvoeren van analyses, het faciliteren van workshops, het omzetten van analyses in inzichten, het maken van (senior) managementpresentaties en project- en stakeholdermanagement.
 • Actief meedenken met klanten over het implementeren van bedrijfsstrategieën, ontwikkeling en integratie van innovatieve concepten en technologieën en transformatieplannen.
 • Signaleren van en handelen naar de behoeften van opdrachtgevers en deze vertalen naar projecten.
 • Bijdragen aan het ontwikkelen van activiteiten voor onze groeiende praktijk binnen het Europese BearingPoint-netwerk.
 • Jezelf actief updaten met nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de branche.

Job requirements

Kwalificaties

 • Een relevante master, bij voorkeur met een technische en/of (organisatorische) business /energie focus.
 • Interesse in energietransitie en inzicht in de energiesector.
 • Sterke analytische vaardigheden en numeriek begrip.
 • Bewezen projectmanagement vaardigheden.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (schriftelijk en mondeling).
 • 3 - 10 jaar bewezen en relevante werkervaring in een vergelijkbare rol als (interne of externe) consultant of relevante bedrijfsfunctie.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze 100% aan de vereisten voldoen en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus als je je herkent in de uitdaging en tenminste een aantal vereisten, twijfel dan niet. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!


Dit bieden wij jou

 • Werken op klantopdrachten met veel impact op de samenleving
 • Internationale, dynamische en inspirerende werkomgeving
 • Veel aandacht voor jouw professionele en persoonlijke groei
 • Getalenteerd en leuke collega’s om in multidisciplinaire teams mee samen te werken
 • Sociale activiteiten met collega’s, zoals borrels, sporten en festivals
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden: direct na je proeftijd (2 maanden) een vast contract, leaseauto/NS-business card, laptop, smartphone, diverse leer- en opleidingsmogelijkheden, een collectief pensioen, zorgregeling en flexibele werktijden.
 • We streven naar een diverse en inclusieve cultuur waar elk individu zich thuis voelt en kan gedijen in een werkomgeving met een sterk gemeenschapsgevoel.
  Wij geven prioriteit aan gelijke kansen op werk, ongeacht leeftijd, handicap, etniciteit, genderidentiteit, burgerlijke staat, neurodiversiteit, ras, religie, geslacht of seksuele geaardheid.

or

Apply with Linkedin unavailable
Apply with Indeed unavailable